Nálam ez egy olyan étel, amit kétszer ugyanúgy elkészíteni nem tudok. Mindig látok benne fantáziát, és kiegészítem egy-két hozzávalóval. Most úgy érzem, ezt már nehéz überelni. :) Mindenkinek jó főzőcskézést és jó étvágyat!
Hozzávalók / 4 adag
1 kg burgonya
5 db főtt tojás
15 dkg gyulai kolbász
10 dkg virsli (1 pár)
0.5 kg darált sertéshús
1 közepes db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint
450 g tejföl
15 dkg sajt
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Megpucoljuk a krumplit, sós vízben felrakjuk főni.
Rakunk fel vizet melegedni, ha forrni kezd, mehet bele a tojás. Forrástól számított 12 perc, és kész.
A hagymát félkarikára vágjuk, felaprítjuk a kolbászt és a virslit, majd zsiradékon elkezdjük összesütni, mikor már félig kész, belerakjuk a virslit is. Ezt jól összeforgatjuk, és amikor már szépen megpirult, egy tányérra kivesszük.
Majd ugyanebben a serpenyőben, 1 dl vízben szépen megpároljuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fokhagymaporral megszórjuk. Ha kész, ráöntjük a kolbászos keveréket, és jól összekeverjük.
Ha a krumplink nagyjából megfőtt, karikákra vágjuk, ugyanezt tesszük a megpucolt tojással is, majd a tepsi aljára krumplit terítünk, ezt követi a húsos egyveleg, tojás, a tetejét megsózzuk, tejföllel megkenjük. Alufólia segítségével 5. fokozaton 30 percig sütjük.
Közben sajtot reszelünk. Ezután ha letelt a 30 perc, a sajtot ráhalmozzuk, még 15 percig sütjük, és kész is. Hideg tejföllel és csemegeuborkával tálaljuk.
0 Megjegyzések