Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Pikáns, paradicsomos csirkeszárnyak

Illatos, fűszeres “comfort food”. Praktikus, mert sütőben sül, egyszerre az egész adag. Én most krumplit sütöttem hozzá,így az olajszagot nem úsztuk meg, de ez nem kötelező. Szinte bármilyen salátával nagyon finom. A nagy, ünnepi dőzsölések után elég is. 
A recept megjelent az Erdélyi Konyha új kiadványában, az Évszakok ízei téli lapszámában.

Hozzávalók: 


60 dkg csirkeszárny
4 evőkanál olaj
1 kis fej hagyma
diónyi gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 dl hámozott paradicsom konzerv
1 evőkanál Worchestershire szósz
1 evőkanál méz
1 teáskanál ecet
1 chili
kevés petrezselyemzöld

Elkészítés


A csirkeszárnyak kisebbik részét a forgónál elvágjuk. A hagymát, fokhagymát, gyömbért megpucoljuk.
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, a karikákra vágott csilit, végül az áttört fokhagymát.
Miután az aromaanyagok felszabadultak, beletesszük az aprított, hámozott paradicsom konzervet. A mártást sóval, mézzel, ecettel és  Worchestershire szósszal ízesítjük.
Belehelyezzük a csirkeszárnyakat (a levágott darabkákat eltehetjük alaplé készítéséhez) és kb. 2 óráig állni hagyjuk. Végül a szószos szárnyakat sütőpapíros tepsire helyezzük és 200 fokos sütőben megsütjük.

Tipp: sült krumplival, salátával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések