A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Népszavazás lehet Gyurcsány szavazati jogának a megvonásáról

Meglepő kezdeményezéssel állt elő Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője: kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, miszerint ne szavazhasson az a személy, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, és később a határon túli magyarok ellen buzdított. Facebook-bejegyzésében elárulta: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK jelenlegi elnökének azon javaslatára reagált ezzel a javaslattal, amelyben elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát.

Mint a kezdeményező nyilvános posztjában írta, az óév utolsó napjaiban, egészen pontosan december 21-én fogadta be a Nemzeti Választási Iroda az országos népszavazás kezdeményezését, a 132. kezdeményezésként az idei évben benyújtottak közül.

Így szól szó szerint a beadványa: „Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések