A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legújabb migráns trükk. Így veszik le milliókkal a nyugati országokat

A migránsok legújabb trükkje, hogy felveszik a pénzt a Skandináv országokban, amit a kormányok ajánlanak nekik, hogy hazatérjenek származási országukba, ők azonban nem mennek el Európából, csupán átmennek Németországba és új menedékkérőként regisztráltatják magukat. Norvégia és Svédország is nagyjából 1.2000.000 forintot fizet egy migránsnak azért, hogy elhagyja az országot.

Egyre több menedékkérő érkezik Németországba északról a skandináv országokban bevezetett menekültügyi szigorítások miatt – írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

Egyre több menedékkérő érkezik Németországba Skandináviából

A szövetségi belügyminisztérium a lap kérdésére a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség kimutatása alapján közölte, hogy tavaly a január-októberi időszakban 2269 illegális határátlépést regisztráltak Finnországból, Norvégiából, Svédországból és Dániából, ami 35 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 1674-hez képest.

A legnagyobb csoportokat az afgán, az iraki és a szíriai állampolgárok alkották. A legtöbben, 1674-en a német-dán szárazföldi határon keltek át, a többiek hajóval érkeztek Skandináviából.

A lap szerint valószínűleg jóval többen érkezhettek, mert sokan úgy lépik át a határt, hogy a szövetségi rendőrség nem veszi észre őket, a tartományi rendőrségi szervek által az ország belsejében előállított menedéket kereső emberekről pedig nem derül ki, hogy melyik szomszédos állam területéről léptek be Németországba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések