Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krumpliágyon sült sajtos csirkemell: szaftos, pikáns, és könnyű elkészíteni

A krumpliágyon sült csirkemell olyan kiadós, hogy az egész család többször repetázhat belőle.
Csirke, krumpli, tejszín és sajt egy tepsiben: ebből csak jó dolog sülhet ki! A rakott húsok egyre népszerűbbek, hisz praktikusak, jól variálhatóak és ízletesek. A könnyen összedobható egytálételhez savanyúság is jár. Ha marad belőle, hidegen is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:


1 kg krumpli
80 dkg filézett csirkemell
15 dkg gomba
15 kg sajt
10 dkg borsó
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendió
2 evőkanál lisztolaj

Elkészítés:


A krumplit főzd félkeményre sós vízben körülbelül 15 perc alatt. Vigyázz, ne essen szét! Amikor kihűl, pucold meg, karikázd fel. A csirkemellfiléket mosd meg, csepegtesd le, vágd vékony szeletekre vagy kis darabokra. Kevés olajon pirítsd oldalanként két-két percig. Szedd ki, majd a megpucolt gombát is süsd pár percig. Egy tálban keverd össze a tejszínt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, majd dobj hozzá sót és borsot.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a krumplit. Arra kerül a csirke, majd locsold meg a tejszínes keverékkel. Szórd rá a borsót, a gombát, végül oszd el rajta a reszelt sajtot. Fóliával letakarva süsd 170 fokon körülbelül háromnegyed órán át. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések