Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Krémes tejszelet villámgyorsan, sütés nélkül! Ez mámorító

Ha nincs kedved sütni, de finom nasira vágyz, mindenképpen próbáld ki! Duplán krémes és nagyon csokis!

Hozzávalók:


1 csomag kakaós piskótalap (4 lap)
1 liter tej
100 g étkezési keményítő
4 evőkanál cukor
150 g fehér csokoládé
250 g vaj
a csokis krémhez:
200 g tejcsokoládé
5 evőkanál tej
3 evőkanál cukor
150 g vaj

Elkészítése:


Ne ne kapcsold be a sütőt, most nem lesz rá szükséged. A keményítőt keverd össze a 4 evőkanál cukorral és adj hozzá egy bögre tejet, folyamatosan kevergesd, hogy sima legyen. A maradék tejet melegítsd fel és tedd bele a kockára tördelt csokoládét, amikor elkezd forrni, vedd le kis lángra és öntsd hozzá a keményítős tejet, kevergesd folyamatosan, hogy le ne égjen. Szobahőmérsékleten hagyd hűlni. A vajat a maradék cukorral kavard krémesre. Mikor a főtt krém kihűlt, kanalanként add hozzá és jól kavard össze.

A csokikrémhez minden hozzávalót tégy egy tálba és gőz fölött olvaszd fel. Kavargasd, amíg krémes lesz és hagyd kihűlni. Amikor már hideg, alaposan kavard újra össze.

Összerakjuk a süteményt. Egy piskótalap, egy réteg tejes krém, egy réteg csokoládés krém és ezt megismételjük négyszer.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések