Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes tejbegríz rizstejjel főzve - Ezt a laktózérzékenyek is megehetik

Gyerekkorod kedvencéről, a tejbegrízről akkor sem kell lemondanod, ha laktózmentes diétán vagy. Készítsd el így!
A tejbegríz megunhatatlan édesség, amit gyerekek és felnőttek egyaránt kedvelnek. Olcsó, egyszerű és gyors megoldás reggelire vagy vacsorára. Érdemes a tejbegrízbe kevés vajat is keverni, hogy sokkal selymesebb, krémesebb legyen az állaga. Ha sűrűbben szereted, tehetsz még hozzá búzadarát.

Hozzávalók 4 személyre:


5 dl rizstej
5 evőkanál búzadara
2 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
1 evőkanál cukor

Elkészítés:


A tejet öntsd egy lehetőleg vastagabb falú lábosba, majd a sóval és a vaníliával együtt forrald fel. Több részletben szórd hozzá a cukorral elkevert búzadarát. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Végül add hozzá a vajat is.

A kész, csomómentesre kavart tejbegrízt rakd át kis tálkákba vagy tányérokba. A tetejét szórd meg ízlés szerint kakaóporral, csokidarabokkal, fahéjjal, vagy tegyél rá befőttet. Érdemes rögtön elfogyasztani, mert melegítés hatására a tejbegríz folyékonnyá válik.

Kedveld receptes facebook oldalunkat

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések