Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kakaspörkölt savanyúkáposzta-ágyon cserépedényben

Nemrég kaptam egy cserépedényt, és amit csak lehet, most már ebben készítek. Ez az étel is abban készült, és isteni finom lett
Hozzávalók / 4 adag

4 ek sertészsír
2 közepes db vöröshagyma
1 közepes db paprika
1 közepes db paradicsom
1 ek paprikakrém (ízlés szerint)
40 dkg savanyú káposzta
1 kg kakas
2 teáskanál füstölt pirospaprika
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
10 dl víz (kb.)

Elkészítés

Megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát, majd zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a mosott és feldarabolt paprikát és paradicsomot, rakunk bele pirosaranyat és sót, majd a tűzről levéve keverünk hozzá pirospaprikát.
Cserépedény aljára rakjuk a káposztát (ha nagyon savanyú, mossuk át ), majd a húsra öntjük a pörköltszaftot, és ezt a káposztára halmozzuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, rakunk rá kevés borsot, és hideg sütőbe rakva 2-2.5 órát főzzük 150 °C-on.
Tálaláskor friss kenyeret kínálunk mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések