Egyszerűen képtelenség ellenállni ennek a színekben bővelkedő, ízletes salátakülönlegességnek.
Reggelire kiváló egy pohár frissen facsart gyümölcslével, de akár ebédre vagy vacsorára, sőt, desszert gyanánt is fogyaszthatod ezt a salátát, mely dúskál a vitaminokban. Ezzel a fogással bármilyen családi eseményen sikert arathatsz, ráadásul akár a diétádba is beillesztheted. Másik előnye, hogy a hozzávalókat bármikor beszerezheted a legközelebbi piacról vagy a bioboltból.
Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg quinoa (főtt)
10 dkg áfonya
3 marék tépkedett fodros kel
2 evőkanál juharsziruplime leve
2 evőkanál szőlőmagolaj
Himalája-só
frissen őrölt bors
5 levél fodros kel
2 evőkanál zabpehely
5 dkg durvára darabolt mandula
Elkészítés:
Első lépésben kétszeres mennyiségű vízben főzd meg a quinoát, hagyd kihűlni, majd helyezd egy tálba a megmosott, lecsöpögtetett, összetépkedett kellel, valamint az áfonyával. Ezután készítsd el az öntetet a lime levéből, a szőlőmagolajból és a juharszirupból, ízesítsd sóval és borssal, aztán keverd az egészet a többi hozzávalóhoz. Utolsó lépésben szórd meg a salátát a zabpehellyel és a mandulával, melyeket előtte piríts meg egy száraz serpenyőben.
0 Megjegyzések