A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így előzheti meg Ön is a ráncok kialakulását!

Az arcizmaink rendszeres edzésével lassíthatjuk az öregedési folyamatokat, megelőzhetjük a ráncok kialakulását és fokozhatjuk bőrünk vérkeringését.
A szakértők szerint már azzal is látványos eredményt érhetünk el, ha naponta néhány percig végezzük a következő arcjóga gyakorlatokat. A módszer nagy előnye, hogy szinte bárhol és bármikor alkalmazható, bár érdemes olyan időpontot és helyszínt választani, hogy közben egyedül lehessünk. Kezdetben sokat segít, ha a tükör előtt végezzük a tornát.

Bemelegítő fülmasszázs

Fogjuk meg a fülcimpánkat és kb. 30 másodpercig húzzuk óvatosan lefelé, a következő 30 másodpercig pedig húzzuk kifelé. Ezután masszírozzuk körkörösen 30 másodpercig az óramutató járásával megegyező, majd szintén fél percig az ellenkező irányba is. Ez a 2 perces gyakorlat ellazítja az arcizmainkat jógázás előtt.

Szem és száj körüli ráncok ellen

Ezt a gyakorlatsort érdemes naponta kétszer elvégezni ahhoz, hogy feszesebb legyen a bőrünk a szem és a száj körüli területen. Először formázzunk egy O betűt a szánkkal, közben próbáljuk meg minél jobban nyújtani, feszíteni az orr alatti területet. Ezt a pozíciót tartsuk meg 10 másodpercig, majd ismételjük meg még egyszer a gyakorlatot.

​Fontos, hogy közben egyenletesen vegyük a levegőt.

Arcpuffadás ellen

Ez a gyakorlat javítja a vérkeringést és segít megszabadulni az arcpuffadástól. Nyissuk ki nagyra a szánkat – és a szemünket –, nyújtsuk ki teljesen a nyelvünket, közben nézzünk felfelé. Tíz másodpercig tartsuk ezt a pozíciót, majd lazítsuk el az izmainkat, s ismételjük meg még egyszer a feladatot.

Nyaki redők ellen

Kisimítja a nyaki ráncokat, sőt a toka ellen is hatásos a következő gyakorlat. Nyújtsuk ki a nyelvünket, a hegyét hajlítsuk felfelé, közben döntsük hátra a fejünket amennyire csak tudjuk. Tartsuk ezt a pozíciót 10 másodpercig, majd rövid pihenő után ismételjük meg a gyakorlatot.

Mosolyogjunk minél többet

Azzal is sokat tehetünk bőrünk öregedése ellen, ha megpróbálunk minél többet mosolyogni. A nevetés nem csak az arcizmainkat mozgatja meg, hanem boldoggá is tesz. Éppen ezért próbáljuk meg mindig az élet pozitív oldalát nézni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések