A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hazánkat is elérte a veszélyes divat: száguldó vonattal szelfiznek a síneken

Magyarországon is egyre több fiatal teszi kockára az életét, hogy teljesítsen valamilyen őrült kihívást. Ilyen a közeledő vonat előtt készített szelfi is.
Csak a mozdonyvezetők éberségének köszönhetően él az a férfi, aki a sínek között mászkált a nyugat-dunántúli Kapuvár közelében. Hamarosan vádat emelnek ellene. Úgy tudjuk, a 28 éves fiatalember a „csirke” nevű kihívást próbálgathatta. A csirkézők minél később próbálnak elugrani az érkező vonat elől, és erről képet is készítenek.

– Az illető két vonatot is veszélyeztetett, az első vezetője gyorsfékezett és dudált is. A má­sik már induláskor észrevette, ezért csak 30-35 kilométeres sebességgel haladt, majd száz méterrel előtte megállt. Ekkor a férfi elfutott – közölte megkeresésünkre Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.

A férfi azzal, hogy engedély nélkül sétált a síneken, nemcsak a saját, de a vonaton utazók épségét is veszélyeztette. A nyomozást a napokban lezárták, az ügyet vádemelési javaslattal átadták a Győri Járási Ügyészségnek. Úgy tudjuk, a gyanúsított beismerő vallomást tett.

Az eset kísértetiesen hasonlít arra, ami Debrecenben történt tavaly. Egy fiatal lány az utolsó pillanatban ugrott el egy Nyíregyházára tartó vonat elől, majd elszaladt. Szintén Debrecenben, a Faraktár utcai felüljárónál korábban ugyanezt tette egy fiatal srác.

Eltalálta a mozdony

Egy száguldó vonat mellett készítettek magukról képet indonéz tinilányok december közepén. Egyikük fejét eltalálta a szerelvény, s több méterre repítette. Bár túlélte a balesetet, súlyos koponyatörést szenvedett.

Pénzzel játszott a tatabányai fiú

Halálra gázolt a vonat december 21-én Tatabányán egy 12 éves fiút, aki egy pénzérmét tett a sínekre. Azt várta, mi fog történni az érmével, ha átmegy rajta egy szerelvény, és emiatt nem látta a másik irányból érkező vonatot – írta meg a Bors. Mentőt hívtak hozzá, de már nem tudtak segíteni rajta.

Megütötte az áram

Lángra kapott egy 15 éves fiú teste egy vonat tetején Nagykőrösön tavaly novemberben. Társaival este felmásztak a vagonra, és szinte azonnal megcsapta az áram. A csodával határos módon életben maradt, ám testének hetven százaléka megégett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések