A hagyma olyan magától értetődően ül a kis kosárkában a konyhában, bérelt helye van a konyhapult alatt. Ha esetleg elfogy, nem értem, hogy nem jutott eszembe pótolni. Szinte mindenbe kerül belőle. Most a hó végi spórolás kapcsán jutott eszembe, mert egy gőzölgő, erős hagymaleves nagyon jól tud esni a gyomornak, és szinte nem kerül semmibe.
Hozzávalók / 4 adag
2 ek vaj
1 közepes db vöröshagyma
1 db póréhagyma (nagy)
2 db burgonya (kisebbek)
2 közepes db újhagyma
1 l zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A hagymákat és a burgonyát megtisztítjuk és aprítjuk. A póréhagyma egy részét karikázva félretesszük.
Egy lábasban 1 kanál vajon először a vöröshagymakockákat üvegesre pároljuk.
Rászórjuk a felezett, karikába vágott póréhagymát.
Pár perc múlva mehetnek a lábasba a burgonyakockák, és öntsük fel az egészet alaplével, sózzuk, borsozzuk.
Mielőtt a krumpli megfőne, adjuk hozzá a karikázott újhagymát, melynek legzöldebb részéből tegyünk el egy keveset a díszítéshez.
Főzés közben pároljuk meg a maradék vajon egy kisebb serpenyőben a félretett pórékarikákat.
Az elkészült levest botturmixszal krémesítsük úgy, hogy egy része maradjon darabos, rusztikus.
Tálalásnál szedjük csészébe a levest. Díszítsük párolt pórékarikákkal és frissen aprított újhagyma zöldjével.
0 Megjegyzések