Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Habos rákóczi túrós

Még régebben egy cukrászdában dolgoztam, mint eladó, és onnan ez a fincsi recept.
Hozzávalók / 6 adag

a tésztához
2 db tojássárgája
15 dkg margarin
25 dkg finomliszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

a túrótöltelékhez
75 dkg tehéntúró
2 db tojás
2 ek tejföl
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

a tojáshabhoz
4 db tojásfehérje
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

tetejére
2 ek sárgabaracklekvár

Elkészítés

a tésztához
Először a tésztát készítjük el: egy tálban összegyúrjuk a lisztet a margarinnal cukorral, vaníliás cukorral, 2 db tojássárgájával, margarinnal és sütőporral.
Majd lisztezett deszkán a megfelelő tepsi vagy adott esetben kapcsos tortaforma alakúra nyújtjuk, majd vajazott és lisztezett tepsibe vagy kapcsos formába helyezve, 150-160 °C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

a túrótöltelékhez
Míg sül, elkészítjük a túrótölteléket: egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, majd legvégül hozzákeverjük óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket.
Mikor megsült a tészta, picit várunk, hogy langyosra hűljön, majd rákenjük a túrótölteléket, és visszarakjuk a sütőbe 20 percre, míg megkeményedik a túró.

a tojáshabhoz
Addig felverjük a tojásfehérjéket: egy tálba rakjuk a fehérjéket, és robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrokat, és tovább verjük.
Mikor megsült a túrótöltelék is, habzsák segítségével felvisszük a tojáshabot, és visszarakjuk a sütőbe, de már nem sütjük, hanem csak szárítjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések