A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyászol a mormon egyház: meghalt a vezetőjük

Meghalt az öt világvallás után az egyik legnagyobb létszámú protestáns felekezet, a mormonok első számú vezetője, Thomas S. Monson.
Monson 9 éve vette át az elnökséget, de már 36 éves korában az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza egyik kiemelkedő vezetőjének tartották - írta meg a deseretnews.com.

Ő modernizálta az egyház szervezetét, 54 éves működése során az egyház taglétszáma 2,1 millióról, közel 16 millióra növekedett.

Az utódlás azért is fontos kérdés, mert a mormonok tagjaik révén nagyon aktívan tudják befolyásolni az Egyesült Államok politikáját, ahol több mint 7 milliós a taglétszámuk.

A mormonok alkoholt, kávét, zöld teát nem isznak, nem cigiznek, havonta egyszer huszonnégy órás böjtöt tartanak. Fizetésük tíz százalékát egyházuknak adják. Mindenük a család, gyakran négy öt gyereket nevelnek.

Sokáig az egyház vezetőjének példáját követve- akinek állítólag 40 felesége volt - poligámia volt a bevett szokás, 1890. óta az amerikai kormány nyomására szakítottak a többnejűséggel.

Érdekesség, hogy a hollywoodi sztárok közül Ryan Gossling és Christina Aguilera is ilyen családban nőtt fel. Magyarországon ötezren vallják magukat mormonnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések