Nagyon finom, omlós a tésztája.
Hozzávalók / 4 adag
Tésztához:
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 db tojás (1 a kenéshez)
Gesztenyekrémhez:
30 dkg gesztenyemassza
2 ek porcukor
10 dkg margarin
1 ek rum
Elkészítés
Tésztához:
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk. (Tojásból csak kettőt teszünk bele.)
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
Nagyobb körszaggatóval kiszurkáljuk.
Közepébe teszünk a masszából, félbehajtjuk, széleit villa segítségével összetapasztjuk. 1 db felvert tojással lekenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.
Gesztenyekrémhez:
Gesztenyemasszát kikeverjük a porcukorral margarinnal és a rummal.
0 Megjegyzések