Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Gesztenyés holdacska

Nagyon finom, omlós a tésztája.
Hozzávalók / 4 adag

Tésztához:
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 db tojás (1 a kenéshez)

Gesztenyekrémhez:
30 dkg gesztenyemassza
2 ek porcukor
10 dkg margarin
1 ek rum

Elkészítés

Tésztához:
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk. (Tojásból csak kettőt teszünk bele.)
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
Nagyobb körszaggatóval kiszurkáljuk.
Közepébe teszünk a masszából, félbehajtjuk, széleit villa segítségével összetapasztjuk. 1 db felvert tojással lekenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.

Gesztenyekrémhez:
Gesztenyemasszát kikeverjük a porcukorral margarinnal és a rummal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések