Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fitt, diétás töltött paprika

Próbálom reform módon elkészíteni a megszokott ételeket, most ez sikerült.
Hozzávalók / 4 adag

2 közepes db piros kaliforniai paprika
2 közepes db vöröshagyma
4 ek zabpehely
300 g darált sertéshús
1 db tojás
100 g mozzarella
2 dl passzírozott paradicsom
2 ek főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

Először a zabpelyhet annyi meleg vízbe, amennyi ellepi, beáztatjuk.
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk.
A darált húst összekeverjük a beáztatott zabpehellyel, a tojással, az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel (só, őrölt bors, ételízesít). Én most sovány sertéshúst használtam, de finom lehet pulyka- vagy csirkehússal is.
A kész masszával megtöltjük a paprikákat.
Opcionálisan lehet mellé paradicsomszószt tálalni. A paradicsomszószhoz egy kis fej hagymát egy kiskanál kókuszolajon megpárolunk, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük - só, őrölt bors, pici édesítő, oregánó és bazsalikom. Felöntjük pici vízzel, és összeforraljuk. Ha kész, egy-két evőkanál tejszínnel szelídítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések