Ízlés szerint csokoládéval vagy tejszínhabbal is díszíthetjük a desszert tetejét.
Hozzávalók:
200 g liszt
2 tk. sütőpor
4. ek. kakaópor
100 g cukor
2 tojás
150 ml napraforgó olaj
150 ml tej
Töltelék:
1 tk. instant kávépor
1 ek. forró víz
300 g zsíros tejszín
25 g porcukor
1 tk. instant kávépor
1 ek. forró víz
300 g zsíros tejszín
25 g porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport egy nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot. A közepében mélyedést alakítunk ki, beleütjük a tojásokat, és beleöntjük az olajat és a tejet. Fakanállal apránként beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztamasszát kapjunk. A tésztát beleöntjük a vajjal vékonyan kikent sütőformába. Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 35-45 percig sütjük, sütés után 5 percig pihentetjük, majd egy tálcára kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.
Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, majd beletesszük a tejszínt és a porcukrot, és krémesre keverjük. Óvatosan három szeletre vágjuk a tortát, megkenjük krémmel, és a lapokat egymásra helyezzük. A maradék krémet pedig a torta legfelső lapjára és az oldalára kenjük.
0 Megjegyzések