A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez most komoly, hogy az ellenzék, cicasimogatási-versenyben próbál egymásra tromfolni?

Különös verseny kezd el kibontakozni…
Az ellenzék immár nem a kormánnyal, hanem saját magával vív élet-halálharcot. Ezt bizonyítja az a „megható”, cicasimogatós videófelvétel is, amelyet Karácsony Gergely, a szocialisták és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje tett közzé szilveszterkor. Ebben úgy vitt be hatalmas mélyütést Vona Gábornak, hogy ki sem mondta a Jobbik elnökének a nevét. Az ellenzéki cicaharc fokozódik!

Lágy, andalító zene kíséretében kívánt „boldog új Magyarországot” kedves mindnyájunknak Karácsony Gergely. Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szilveszteri üzenetében nem az volt a rendkívüli, amit mondott, ugyanis – a klasszikust idézve – gyakorlatilag „semmit hányt”. Bár szája szavakat formázott, de a videó megtekintése után két perccel valószínűleg még lelkes rajongói sem tudtak volna visszaidézni belőle egyetlen maradandó gondolatot. Például ilyeneket mondott az „unicumos” ember:

Élhetnénk egy olyan országban, ahol a közélet arról szól, hogy hogyan lesz jobb az iskola, az egészségügy, hogyan nőnek a bérek, és hogyan érezzük magunkat biztonságban. Én készen állok arra, hogy egy ilyen országért dolgozzak. (…) 2018-tól Magyarország egy sokkal nyugodtabb, békésebb, építkező ország lehet. Egy olyan ország, ahol mindenki számít. Boldog Új Magyarországot kívánok mindannyiunknak!


Beszédében tehát nem maga a beszéd volt az érdekes, hanem az, hogy közben ujjaival az ölében ülő macska fejét cirógatta. Mondhatni, ez volt a fő mondanivalója: a cukisodás. Mi tagadás: van is hová lágyulnia Karácsonynak, hiszen decemberben (egy nappal azután, hogy az MSZP elnöksége miniszterelnök-jelöltté nyilvánította) a hirado.hu által nyilvánosságra hozott hangfelvételen meglehetősen ordas stílusban beszélt arról, milyen nagy lelkesedéssel vállalta el a kormányfő-jelöltséget. Például azt mondta:
Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kib.szott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.
A „f.szozás” után tehát ideje volt valamivel bemutatni, hogy a káromkodós külső érző szívet takar. Ám a cicás videóval Karácsony Gergely két legyet ütött egy csapásra: nemcsak saját – önmaga által lerombolt – imidzsét építheti vele újra, de kihúzhatja a szőnyeget egyik riválisának, a Jobbik elnökének lába alól, aki nem ma kezdte a cicás fotók terítését a világhálón. Vona Gábor, mint az alábbi montázsunkból is látszik, viszonylag „régi motoros” cicafronton. Nagyjából azután kezdett el macskákkal pózolni, hogy sublótba vágta a gárdamellényt…
Kezdődik tehát a nagy cicaháború az ellenzéki térfélen. Már csak az a kérdés, ki lesz a következő? Vajon Fekete-Győr András, Juhász Péter vagy Szél Bernadett fogadja-e elsőként a kihívást? Egyelőre annyi látszik, hogy Gyurcsány Ferenc most kivételesen nem az állatságaival, hanem a receptjeivel próbálja becserkészni a szavazókat: a recept.napiferi.hu oldalon bárkinek szívesen küld recepteket ingyen, aki igényli.

Mindebből látható, hogy izgalmas, vicces kampány elé nézünk. Az ország vezetésére „érett”, „komoly” ellenzéki államférfiak közül válogathat az ember…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések