Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Diós-mézes vaníliás krémmel

Hétvégére sütöttem, nagyon finom süti. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók / 6 adag

Tésztához
1 db tojás
5 dkg margarin
2 ek tej
15 dkg cukor
2 ek méz
30 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg dió

Krémhez
6 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
20 dkg vaj

Mázhoz
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz.
A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük. Még forrón belekeverjük a lisztes diót. Összedolgozzuk.
4 cipót formálunk, lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat. (Az összeállításnál, ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.) Kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott, 20×30 cm-es tepsi hátoldalán.
A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is, és sűrűre felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.
A kétféle csokoládét darabokra törjük, a vajjal, étolajjal mikróban felolvasztjuk. Utána simára keverjük. Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések