Ezt ki kell próbálnod, abbahagyhatatlanul finom!
Az előzőleg besózott, borsozott, hússzeleteket panírozás előtt tejföllel kentem be, majd kukoricalisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgattam bele. Végül bő olajban sütöttem ki, de a hús egyáltalán nem szívta magába az olajat. Lehet ez a panírozásnak is köszönhető, ezt nem tudom, csakis azt hogy ilyen finom rántott húst már régen ettünk.
Hozzávalók:
6 szelet karaj
3-4 evőkankál tejföl
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
2-3 db tojás
só
őrölt fehér bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy a fűszerek átjárják.
Ezután a hússzeletek mindkét oldalát kenjük meg tejföllel, majd forgassuk meg kukoricalisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába.
Egy serpenyőbe öntsük bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a hússzeleteket, majd egy fedővel fedjük le. Alacsony hőfokon süssük a hús alsó felét szép pirosra, majd vegyük le a fedőt, és fordítsuk át a hússzeleteket. Emeljük a hőfokot, majd süssük készre a hússzeleteket (a fedőt ekkor már nem kell rátenni).
A szép pirosra sült hússzeleteket ezután vegyük ki az olajból, majd helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja.
Az elkészült hússzeleteket ízlés szerint betehetjük még a sütőbe pár percre, így a panír jó ropogósra sül.
Tálaláskor a rántott húst ízlés szerint kínálhatjuk sült krumplival, rizzsel, salátával.
0 Megjegyzések