Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csak ez az 1 plusz hozzávaló kell ahhoz, hogy az eddiginél is finomabb, szaftosabb legyen a rántott hús

Ezt ki kell próbálnod, abbahagyhatatlanul finom!
Az előzőleg besózott, borsozott, hússzeleteket panírozás előtt tejföllel kentem be, majd kukoricalisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgattam bele. Végül bő olajban sütöttem ki, de a hús egyáltalán nem szívta magába az olajat. Lehet ez a panírozásnak is köszönhető, ezt nem tudom, csakis azt hogy ilyen finom rántott húst már régen ettünk.

Hozzávalók:


6 szelet karaj
3-4 evőkankál tejföl
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
2-3 db tojás
őrölt fehér bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy a fűszerek átjárják.

Ezután a hússzeletek mindkét oldalát kenjük meg tejföllel, majd forgassuk meg kukoricalisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába.

Egy serpenyőbe öntsük bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a hússzeleteket, majd egy fedővel fedjük le. Alacsony hőfokon süssük a hús alsó felét szép pirosra, majd vegyük le a fedőt, és fordítsuk át a hússzeleteket. Emeljük a hőfokot, majd süssük  készre a hússzeleteket (a fedőt ekkor már nem kell rátenni).

A szép pirosra sült hússzeleteket ezután vegyük ki az olajból, majd helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja.

Az elkészült hússzeleteket ízlés szerint betehetjük még a sütőbe pár percre, így a panír jó ropogósra sül.

Tálaláskor a rántott húst ízlés szerint kínálhatjuk sült krumplival, rizzsel, salátával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések