A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Clinton iszlámhívő bizalmasának börtönbe kell vonulnia?

Szorul a hurok Huma Abedin nyaka körül.
Donald Trump amerikai elnök börtönbüntetést javasolt Hillary Clinton volt elnökjelölt munkatársnőjének, és sürgetni kezdte az igazságügyi minisztériumot, hogy lépjenek fel James Comey volt FBI-igazgató ellen.

Az amerikai elnök szokásához híven a Twitteren szólította fel a minisztériumot.

A külügyminisztérium még az ünnepek alatt hozta nyilvánosságra, hogy bizalmas kormányzati információkat tartalmazó elektronikus leveleket találtak Abedin elvált férjének számítógépén.
A csalárd Hillary Clinton legfontosabb munkatársát, Huma Abedint azzal vádolják, hogy figyelmen kívül hagyta az alapvető biztonsági előírásokat. Titkosított jelszavakat juttatott külföldi ügynökök kezére”
– írta Trump, majd hozzátette: emlékszünk a tengeralattjárón lévő tengerészekről készült fotóra. Börtönbe vele! Vajon a mély államot képviselő igazságügyi minisztériumnak kell végre cselekednie? Mint Comey-val és a többiekkel kapcsolatban?”

Mély államnak az amerikai közbeszédben azt a vélelmezett hálózatot nevezik, amely többnyire Barack Obama volt elnök munkatársaiból és befolyásos demokrata párti személyiségekből áll, és a feltételezések szerint azon munkálkodik, hogy akadályozza, de legalábbis nehezítse a jelenlegi kormányzat munkáját.

A külügy a Judicial Watch nevű jogvédő szervezet pere nyomán hozta nyilvánosságra Abedin e-mailjeinek másolatát. A leveleket Abedin nem a hivatalos, tehát védett külügyi szerveren küldte, hanem a magánfiókjáról, ráadásul megírta a hozzá tartozó jelszavakat is.

A legszebb az egészben, hogy Abedin magánfiókja a Yahoo-nál volt, ami ellen még tavaly hekkertámadást követtek el, hozzáférve több százezer felhasználó adataihoz. 

James Comey volt FBI-igazgatót az elnök korábban már megvádolta bizalmas információk kiszivárogtatásával, aki kongresszusi meghallgatásán el is ismerte, hogy egy barátján keresztül juttatott el adatokat és információkat a The New York Times című lap munkatársához.

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések