A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Annyira kiakadt Jeruzsálem miatt Izraelre és az USA-ra az Iszlám Állam, hogy helyettük a Hamásznak üzent hadat

Az Iszlám Állam Sínai-félszigeten tevékenykedő ága egy 22 perces videóval jelentkezett, amelyben bejelentették a hadüzenetet a Hamász radikális palesztin szervezet ellen, és agyonlőtték az egyik fegyverbeszállítójukat.
“Soha ne adjátok meg magatokat nekik! Használjatok robbanószereket, hangtompítós pisztolyokat, tapadó időzített bombákat.! Robbantsátok fel a bíróságaikat és biztonsági létesítményeiket, mivel ezek a zsarnokság oszlopai, amelyek alátámasztják a trónjukat!” – így fordította a SITE Intelligence Group nevű terrorelemző csoport a felvételen szereplő késes narrátor szavait.

A palesztinok ügyét valójában sosem képviselő IÁ-t állításuk szerint az bőszítette fel, hogy Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és a Hamászt hibáztatják, mert nem védték meg hatékony a szent várost. Ideje lenne hadat üzenniük a szíriai és iraki IÁ-nak is, mert csak szétverették magukat, pedig nekik valamiért nem is kellett szembenézniük az egyetlen közel-keleti demokrácia modern hadseregével, amely szinte a kőkorig bombázta Gázát.

Az IÁ a béke vallásának nevében azt is a Hamász rovására írja, hogy együttműködnek nyugati államokkal, és nem támadnak zsidókra Izraelen kívül, részt vesznek demokratikus választásokon, sőt – az Izraellel és az Egyesült Államokkal közös ellenségük – Irán ügynökei.

A videón szereplők közül a kivégzett férfi Musa Abu Zamat, aki a Hamász fegyveres szárnyának csempészett Egyiptomban fegyvereket, az IÁ-hitszónok Abu Kazem al-Maqdisi, aki maga is Gázából származik. A hóhér szerepét Muhammad al-Dajani vállalta magára, egy korábbi gázai Hamász-tag, aki korábbi szervezete ellen fordult.

Salah Bardawil, a Hamász szóvivője a Twitter-oldalán azt írta, hogy a videó “egy cionista produkció, amelyben arabok eszközként vesznek részt az ellenállás eltorzításában… Ez az, amire a cionista hírszerző ügynökség és talpnyalói régóta törekszenek.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések