A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A német orvosok nem hajlandóak meghatározni a migránsok életkorát

Mert “sérti a személyes integritásukat”. Ennyi erővel minden alkalommal amikor tőlem valaki egy hivatalban megkérdezi: “született? ” jól megsérti a személyes integritásom. Meg persze a rendőr is amikor elkéri a személyi igazolványom, mert hogy abba bele van írva az én személyes születési dátumok.
Bár egyre többen követelik a gyakorlat bevezetését, a Szövetségi Orvosi Kamara érvelése szerint a migránsok életkorának meghatározása „etikátlan”.

Részletesen beszámoltunk már arról, hogy elképesztő mértékben növekedik azon vélekedés népszerűsége Németországban, miszerint kötelező lenne meghatározni a migránsok életkorát – hiszen rengeteg „menekült” próbálja meg ezen az úton becsapni a hatóságokat, hogy jobb ellátást kapjon az államtól.

Az ügyben a Szövetségi Orvosi Kamara (Bundesärztekammer) is megszólalt – írja a Deutsche Welle. Álláspontjuk szerint az életkor-meghatározás a migránsok „személyes integritását” sértené meg.
A kamarának komoly fenntartásai vannak az ötlettel kapcsolatban. Ezzel a bevándorlók emberi jólétébe avatkoznánk bele”
– ismertette véleményét a szövetség elnöke, Frank Ulrich Montgomery.

Németországban a migránsok kormeghatározása jelenleg önkéntes alapon történik. Az életkor meghatározása egyedül bűneseteknél kötelező, a folyamat során az orvosok röntgenfelvételekből következtetnek a migránsok korára. 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések