A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Viszlát Merkel? A németek többsége már nem akarja Merkelt kancellárnak

Nem áll jól Frau Európa, azaz Merkel asszony politikai szénája Németországban. A legújabb felmérések szerint a német szavazóknak kezd elegük lenni abból, hogy hónapokkal a választások után sem sikerült eddig kormányt alakítaniuk Németország vezetőinek. Pedig a német választók mellett az Európai Egyesült Államok létrehozását tervező brüsszeliták is nagyon várják már Merkel megerősítését a kancellári székben.
A Civey közvélemény-kutató cég által elvégzett legfrissebb közvélemény-kutatás – amelyet a Europe Elects tett közzé a Facebook-oldalán – azt állítja, hogy a német szavazók 50 százaléka már nem támogatja, hogy Angela Merkel továbbra is német kancellár maradjon.

A Civey felmérése szerint a németeknek már csak  47 százaléka mondja azt, hogy továbbra is Merkel maradjon a kancellár, miközben a bizonytalanok számaránya csupán három százalék.

Ha az eddigi csigalassúsággal folytatódnak a német koalíciós tárgyalások, akkor Merkelnek a támogatottsága tavaszra már 40 százalék alá süllyedhet.

Ebben az esetben viszont már alighanem nem marad más hátra Frau Európa számára, mint az előrehozott választások kihirdetése Németországban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések