A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tudta? A Fidesz annyira fél, hogy a mérhetetlen Liberálisokat is betámadtatta az ÁSZ-al

Politikai banditizmust emlegetnek a Liberálisok, a párt ugyanis olyan erőt sejt magában, amely a Fidesz-re is veszélyt jelenthet a választásokon, ezért véleményük szerint a kormánypárt őket is egy több tízmilliós ÁSZ-bírságon keresztül akarja ellehetetleníteni. A párt közleménye egy pillanatig sem tér ki arra, milyen törvény-, vagy szabálysértésnek köszönhetik az „álindokokra alapozott fosztogatást”. A Jobbik közleményében kelt a Liberálisok védelmére.
Mint közleményükben fogalmaznak tudatják, az Állami Számvevőszék több mint tízmillió forintos büntetést szabott ki véleményük szerint jogtalanul, hogy így lehetetlenítse el a párt működését a választások előtt. Hozzáteszik, számukra egyértelmű és nyilvánvaló, hogy a szervezet a Fidesz megrendelésére járt el, amikor több ellenzéki párthoz hasonlóan a Magyar Liberális Pártnál is tiltott pártfinanszírozást állapított meg. Úgy fogalmaznak, a Fidesz politikai fegyverként használja az ÁSZ-t, és ezzel megalázta a magyar demokráciát.
Az Orbán-kormány a putyini és erdogani utat követve, adminisztratív eszközökkel akarja felszámolni a magyar ellenzéket, és ehhez a számvevőszéket, az adóhatóságot, a választási bizottságot és a bíróságokat is felhasználják
- hangsúlyozzák.

A Magyar Liberális Párt szerint nem az ellenzéki pártok követtek el törvénysértést, hanem az Állami Számvevőszék, amikor „álindokokra hivatkozva fosztogatásba kezdett a választási év előtt”. A büntetések miatt veszélybe került az ellenzék választási részvétele. A Liberálisok évek óta ugyanazt a gazdálkodási gyakorlatot követik, az ÁSZ a legutóbbi ellenőrzés során semmi kivetnivalót nem talált a könyvelésünkben. A Liberálisok minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el, a közpénzekkel átláthatóan és ellenőrizhetően gazdálkodtak.

A Magyar Liberális Párt emlékeztet rá, hogy Domokos László korábban a Fidesz frakcióvezető-helyettese és gazdasági kabinetvezetője volt, párttagságáról pedig csak azért mondott le, hogy 2010-től az Állami Számvevőszék vezetője lehessen.
Domokos szemmel láthatóan alkalmatlan a szervezet vezetésére, a közérdek helyett Orbán Viktor és a Fidesz céljait képviseli
- véli a párt, hozzátéve, a büntetés nem más, mint az illiberális állam demokrácia elleni támadása, az ellenzék felszámolására tett aljas kísérlet, amely ellen minden törvényes eszközzel tiltakozni fognak.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy a Fidesz az Állami Számvevőszéket már nem csak a Jobbik, hanem a többi ellenzéki párt ellen is bunkósbotnak használja fel – írják közleményükben. Sajnáljuk, hogy igazunk lett, amikor a Jobbik 663 milliós büntetése után figyelmeztettünk arra, hogy ma a Jobbik, holnap a többi ellenzéki párt, holnapután meg minden, a kormány egyeduralmi törekvéseinek útjában lévő társadalmi csoport kerül majd sorra – teszik hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések