A tökéletes almás pite – nincs benne búzaliszt, cukor és tej sem! Mégis olyan, mint egykor a nagyié volt.
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A tésztához:
10 ek. mandulaliszt
6 ek. kókuszliszt
3-4 ek. eritritol
1 ek. citromlé
2 ek. kókuszolaj
3 tojássárgája
1 csipet só
A töltelékhez:
1-1,5 kg alma
1 marék mazsola
1 tk. mézeskalács-fűszerkeverék
+ 1 tojássárgája kenéshez
Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük, ízlés szerint édesíthetjük is, de szerintem elég édes így is, állni hagyjuk.
2. A tésztához a hozzávalókat egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.
3. Kinyomkodjuk az almát, és kis lángon addig pároljuk, amíg az összes leve el nem főtt.
Belekeverjük a mazsolát, a fűszerkeveréket.
4. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Kétfelé osztjuk a tésztát, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk. Az első lapot a tepsibe (20 x 20 cm) tesszük elősütjük, kb. 15 perc alatt. A sütőből kivéve ráborítjuk a mazsolás almát, majd a másik adag tésztát is kinyújtjuk, és ráfektetjük a töltelékre. Villával megszurkáljuk, a tojássárgájával megkenjük, és a sütőben 1 órán keresztül sütjük. Langyosan a legfinomabb! Szórjuk meg eritritollal!
0 Megjegyzések