A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ököllel verte össze az ellenőröket a 41-es villamos megállójában a bliccelő utas – videó

A 28 éves férfi nem akarta kifizetni a bírságot, ezért inkább összeverte a jegyellenőröket. Az ügyészség most emelt vádat az erőszakos utas ellen.
A vádirat szerint a férfi 2016. november 20-án dél körül az I. kerületben közlekedő 41-es villamoson jegy, bérlet nélkül utazott, ezért a jegyellenőr felszólította, hogy szálljon le vele a járműről, hogy kitölthessenek egy pótdíjról szóló csekket. Az utas a Várkert Bazár megállónál le is szállt, velük ment két másik ellenőr is.

A férfi a megállóban a bírság miatt a jegyellenőröket szidalmazta, bántalmazással fenyegette, személyi adatait nem volt hajlandó megadni, és el akarta hagyni a helyszínt. Miután az egyik ellenőr közölte vele, hogy rendőrt hív, a férfi odalépett hozzájuk, és az egyik ellenőrt egymás után mindkét öklével, nagyobb erővel megütötte. Az ellenőr ettől a földre esett. Ezután a támadó a másik elenőrt is megütötte, legalább kétszer.

Az ütésektől az egyik ellenőr orrcsontja eltörött, a másik könnyebben sérült meg.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmények esetén a büntetési tétel felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A félelmetes pillanatokat a megálló biztonsági kamerája is rögzítette:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések