A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német lap: Orbán mögött hatalmas egységgel sorakozik fel a lakosság, Ő pedig megköszönte a támogatást a magyaroknak

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Reinhard Weser kommentárját közölte Magyarországgal és a brüsszeli EU-csúccsal kapcsolatban.
A FAZ szerzője szerint a baloldali és jobboldali kormányfők, így Robert Fico és Orbán Viktor is kézzel-lábbal védekezik a menekültek kvóták szerinti szétosztása ellen, és
ebben minden másnál nagyobb egységben sorakozik fel mögöttük országuk lakossága.”
Szerinte ezt az ellenállást lehet rossznak érezni, de a demokrácia lényegéhez tartozik, hogy a kormányok figyelembe veszik a közhangulatot.
Az pedig aláásná az EU legitimitását, ha nem vennék figyelembe”
– tette hozzá. Indoklása szerint az EU maga ellen dolgozik, hiszen a kvóták erőltetése az olyan kormányoknak kedvez, mint amelyet Orbán Viktor vezet.

Orbán Viktor Brüsszelből mondott köszönetet a nemzeti konzultációban részt vevő magyaroknak
Véget ért az uniós vezetők hosszúra nyúlt kétnapos tanácsülése, amelynek komoly tétje volt Magyarország számára. Megakadályoztuk, hogy olyan eredmények szülessenek az uniós csúcstalálkozón, amelyek következményeként idegeneket telepítettek volna bevándorlóként Magyarországra.

Elmondta, hogy továbbra is sokan vannak – nagyok és erősek – azok, akik nem megállítani akarják a migrációt, hanem be akarják hozni a migránsokat Európába, és utána pedig kötelező erővel szét akarják osztani. Így Magyarországra is akarnak betelepíteni idegeneket, migránsokat, dacára annak, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk”

Ahhoz, hogy ezt sikerült megakadályozni, sok millió magyar ember egybehangzó akarata kellett. Köszönet érte – jelentette ki Orbán Viktor.
„Szeretnék köszönetet mondani azoknak a magyaroknak, akik reszt vettek a nemzeti konzultációban, kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tették, hogy ezen a csúcson – különösképpen péntekre virradó éjszaka – sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország szuverenitását kis híján megsértették”
– fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozót követően pénteken.

A miniszterelnök a videóban „szép adventet, áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket” kívánt „Magyarország minden polgárának”.
„Ami 2018-at illeti, arról most csak annyit mondhatok önöknek: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”
– mondta.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések