A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy baj van Olaszországban. Rendkívüli állapotot hirdettek!

Készlethiány miatt rendkívüli állapotot hirdettek Olaszországban, miután kedden robbanás történt a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában, írja a The Guardian.
Az Eustream szlovák gázvezeték-üzemeltető közölte: a robbanás miatt leállították a Baumgartenbe irányuló szállítmányokat. A vállalat szóvivője szerint az eset nincs hatással a szlovákiai földgázkészletekre. A robbanást követően jelentősen csökkent az Oroszországból a baumgarteni terminálra érkező földgáz mennyisége: a naponta megszokott 116 millió köbméter helyett ez a mennyiség 16 millió köbméterre zuhant.

Az olasz pénzügyminiszter szerint az ország súlyos energiaellátási problémákkal küzd a robbanás miatt kieső földgázszállítmányok miatt.

A Gas Connect Austria közleményében biztosított arról, hogy Ausztria földgázszükségleteit „belátható ideig” fedezni tudják, viszont a robbanás miatt további intézkedésig korlátozások állhatnak be az Ausztrián keresztül déli-délkeleti irányba történő szállításokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések