A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már meg sem lepődünk: az ittas vezetők helyett a rendőrséget idiótázza a 444

„Ritka idióta videóval figyelmeztet az ittas vezetés veszélyeire a rendőrség”  – ezzel a gusztustalan címmel szállt bele abba a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által készített videóba, amiben gyerekek közreműködésével hívják fel a figyelmet az ünnepek közeledtével az ittas vezetés következményeire.


A BRFK legújabb ünnepi videója a Napfény Óvoda közreműködésével készült el, amelyben két óvodás kisfiú szerepel. Egy közúti igazoltatást játszanak el játékautókkal, mire az egyik gyerek kijelenti:
Ha vezetek, csak kakaót iszok.
Már az is elég visszataszító, hogy a címmel a portál tulajdonképpen a gyerekekbe is belerúg, másrészt elbagatellizál egy olyan fontos társadalmi problémát, mint az ittas vezetést.

Egyébként nem ez az első eset, hogy a 444 mellényúl a hatóságok támadásával:
Szigorú sasos logójával, páncélba bújtatott marcona kommandósaival és az FPS-videókban bemutatott bevetéseivel félelmetes imázst szeretne sugározni magáról a minden levegővételéről akcióvideót készítő Terrorelhárítási Központ, de a legtöbb magyarnak valahogy mégis inkább mosolyt csalnak a szájára a terrorelhárítóink. Annyira sok volt a bohókás melléfogás, hogy nincs az a gépfegyveres, maszkos elitkommandós, ami ezt ellensúlyozni tudta volna
– írta pár évvel ezelőtti cikkében ugyancsak a 444.hu, amely a Brad Pitt-film forgatási “kellékfegyvereinek”  2011 októberi magyarországi lefoglalását a „TEK 13+1 legrosszabb húzása” közé sorolta. Később azonban kiderült, ezek a „színházi kellékfegyverek” felkeltették szervezett bűnözők figyelmét is, ám a 100 millió forintra becsült értékű arzenált megszerezni már nem sikerült nekik, mivel a TEK rajtaütése keresztülhúzta számításukat. Erre az akcióra figyeltek fel a szlovák, lengyel, svéd, valamint az olasz hatóságok, majd egy összehangolt operatív nyomozás során a nálunk lefoglalt fegyvereket egykor útjára indító közép-európai fegyvermesterek is célkeresztbe kerültek.

Forrás és fotó: PS

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések