A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lélegzetelállító képek: Marokkó kék városának látványa az egész világot ámulatba ejtette!

Nézd meg a képeket, garantáltan le fog esni az állad!
Chefchaouen a világ egyik legszebb városa, és ha megnézed ezeket a képeket, akkor te sem fogsz ebben kételkedni.

A csodálatos, a kék árnyalataiban pompázó világ Marokkóban található.

A mesébe illő kék városka az ország talán leghangulatosabb települése. Eredetileg 1471-ben alapították, ekkor hozták létre egyfajta erdőként, melyet később várossá bővítettek.

Az erőd még ma is megtekinthető. Chefchaouen labirintusszerű óvárosában, mint más marokkói városokban is, keveredik a spanyol és a mór építészeti stílus.

Olyan, mintha a mennyországban járna az ember…

Az egésznek az a különlegessége, hogy szinte minden épület kékre, vagy a kék egy árnyalatára van festve. Itt ugyanis jelentése van ennek a színnek.

Sok olyan ház van, ahol a bútoroktól kezdve az ágyneműn át az edényekig minden kék színben pompázik. Ez a hagyomány állítólag a korábban ezen a területen élő zsidó lakosságtól ered, amit a helyiek ma is őriznek, és mindent kékre festenek.

Rengeteg a nyáron a kék városba özönló európai és amerikai turista, éppen ezért a közelben legalább 200 szálloda nyílt már.

Sokan úgy gondolják, hogy a kék a menny és az ég találkozását szimbolizálja, így maga a város is a menny és a föld határát jelentheti.

Hiszed vagy sem, de a kék városban egyetlen szúnyog sem él.

A kék színű falak ugyanis taszítják őket…

Itt egy gyönyörű promó videó róla, alatta pedig egy másik, amit egy turista készített:



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések