A karácsonyi kapkodásban nem mindig van idő megcsinálni három fajta előételt, többfajta köretet és rengeteg desszertet.
Éppen ezért könnyítsük meg a saját dolgunkat és készítsük el ezt az egyszerű vendégváró receptet, amivel időt is spórolhatunk magunknak!
Hozzávalók:
narancs (leve, vastag héja)
kristálycukor
2 dl narancslé
konyak
Elkészítése:
A vastaghéjú narancsokat mossuk meg alaposan folyóvíz alatt és töröljük szárazra. Bontsuk le a héját és vágjuk 4 mm-es csíkokra. Mérjük le, majd a súlyával megegyező mennyiségű cukorral tegyük egy lábosba, amelyben nem fog letapadni vagy odaégni.
Facsarjuk rá a narancs levét, addig, amíg el nem lepi. Sűrűn kevergetve, fedő alatt főzzük, karamelizálljuk meg a narancshéjakat. Öntsünk rá egy kevés konyakot, hogy még zamatosabb íze legyen.
Egy nagyobb tálba tegyünk sütőpapírt, szórjunk bele a kristálycukrot és villával forgassuk a cukorba a csíkokat.


0 Megjegyzések