A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így nyomul a gend3rlobbi a Corvinuson

Úgynevezett Élő Könyvtárat tervez néhány Corvinusos hallgató tavasszal. Ezen MLTBQ személyek avatnák be az érdeklődőket, hogy milyen MLTBQ-nak lenni… Egyik olvasónk jelezte, hogy az egyetem hallgatói körében kering egy kérdőív, melyből kiderül mivel készül tavasszal az MLTBQ közöÍasség.
A kérdőív szerint négy lány és egy fiú hallgató egy olyan MLTBQ projekten dolgozik, amelynek központi projektje a Corvinus Living Library.

Ennek lényege az, hogy nem könyveket, hanem embereket lehet úgymond kikölcsönözni beszélgetések erejéig.

Valójában ez annyit takar, hogy az E és a C épületek között “napközi hangulatot teremtenének fotelekkel, babzsákokkal, asztalokkal.” “Lenne halk zene, nasi, innivaló, napellenző” – csábítgatják a válaszadókat a szervezők.

A tervek szerint minden csoportnál egy MLTBQ tag osztaná meg a történetét és a “kirekesztéssel kapcsolatos tapasztalatait”. A leírás szerint az MLTBQ személyek beszámolnának, hogy
“sz3xuáIis orientációjuk miatt milyen előítéletekkel és diszkriminációval szembesülnek nap, mint nap társadalmunkban.”
A szervezők biztosítják a résztvevőket, hogy “a programról nem készülne se fotó, se videofelvétel, nem lenne nyoma, hogy ki járt ott.”

Ostrom alatt az egyetemeink


A tavaszra tervezett projekt tökéletesen beleilleg abba a gend3rhadjáratba, amit az ELTE-n és a Debreceni Egyetemen nyomnak a gend3rlobbi képviselői.

Az ELTE-n szervezett MLTBQ barát törekvések előmozdítását célzó eseményen kísértetiesen hasonló kérdéseket tettek fel, mint a mostani Corvinusos kérdőívben.
“Ön szerint mennyire elfogadóak a Corvinusos diákok az MLTBQ közösség tagjaival kapcsolatban?”
– szól az első kérdés. “Mit gondolsz, milyen sztereotípiák élnek az MLTBQ közösség tagjairól a Corvinusos diákok fejében?” – szól a második.

Nem árt felismerni, hogy már javában ostrom alatt vannak a hazai egyetemek is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések