A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házfalnak és árokba csapódtak, fejtetőre borultak az autók Hajdú-Biharban

Karambolok, sérülésekkel járó autóbalesetek és tűzesetek tarkították a hajdú-bihari tűzoltók hétvégéjét. Újlétán 7 embert helyeztek el ideiglenes szálláson egy házfalnak csapódott autó miatt.
Debrecenben, az Erzsébet utca és a Miklós utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze péntek hajnalban. A helyi tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. Az autókban egy-egy ember utazott, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Hajdúdorog és Hajdúvid között egy autó az árokba sodródott pénteken reggel. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók intézték az autó áramtalanítását, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a jármű vezetőjét.

Egy 60 négyzetméteres italbolt tetőszerkezete kapott lángra péntek délelőtt Tiszavasváriban, a Gombás András utcában. A tűz a tető kémény melletti részen csapott fel, amelyet a tiszavasvári és hajdúnánási tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Mezőgazdasági vontatóval ütközött péntek délelőtt egy személyautó Nagyhegyes közelében a 33-as számú főút 80. kilométerszelvényénél. Balmazújvárosi és hajdúszoboszlói tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik elvégezték a járművek feszültségmentesítését. A traktor üzemanyaga szivárgott, ezt a tűzoltók megszüntették. A mentőszolgálat az autóban utazó sérülteket kórházba szállította. A műszaki mentés teljes útzár mellett zajlott.

Négy személygépkocsi ütközött össze péntek délben Debrecen közelében, a 4-es számú főút 220. kilométerszelvényénél. A debreceni hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket. Az autókban utazókat a mentőszolgálat a helyszínen ellátta.

Pénteken délután egy idős ember lakásába kellett a debreceni tűzoltóknak bejutniuk, mert az illető nem tudott ajtót nyitni a mentőszolgálatnak. A Poroszlay úti lakásba a tűzoltók kihúzós létrán keresztül az ablakon át bejutottak, majd a sérültet a mentőszolgálatnak átadták.

Szombat hajnalban Újlétán, a Petőfi utcában családi ház falának ütközött egy személyautó. A létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak ki balesethez, akik elvégezték a jármű feszültségmentesítését. Az autóban hárman utaztak, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. Az épület, amelybe az autó becsapódott, lakhatatlanná vált. A házban két felnőtt és öt gyermek lakott, akiket lakosság védelmi intézkedés keretében egy idősek otthonában szállásoltak el.

Biharnagybajom és Sárrétudvari között egy személygépkocsi árokba hajtott, majd a tetején állt meg vasárnap hajnalban. Az autó egy villanyoszlopot is kidöntött. A püspökladányi hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kéménytűzhöz riasztották vasárnap kora este a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat. Egy vegyes tüzelésű kazán kéményében csaptak fel a lángok Hajdúböszörményben, a Móra Ferenc utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a kazánt elzárta. Az egység kéziszerszámok segítségével megtisztította a kéményt, majd megszüntette az izzást.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések