Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hagyományos bajai halászlé

Andrejszky Zoltán a DoQ legújabb főzős műsorában Magyarország különböző tájaira kalauzolja a nézőket, miközben a legínycsiklandozóbb halételeket készíti el vendégeivel. Ez a recept könnyen elkészíthető, így bárki magabiztosan, előzetes főzőtudás nélkül lepheti meg családtagjait vagy barátait ezzel az finomsággal.

Hozzávalók:


1 kg pontyszelet
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 púpos ek. őrölt pirospaprika

Elkészítés


A bajai halászlé egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy híg, leves állagú, ugyanis nincs bele passzírozott alaplé, valamint - a szegedi halászlével ellentétben - gyufatésztával fogyasztják. Tegyük fazékba a besózott pontyszeleteket, öntsük rá a pépesre aprított hagymát, paradicsomot és paprikát majd az egészet hagyjuk állni 1 órán át. Ezután ezt öntsük fel bő vízzel és forraljuk fel. Forrás után vegyük lejjebb a lángot, adjuk hozzá az őrölt paprikát, majd főzzük készre még fél óra alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések