Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ha egy laktató és finom recept kellene: Krumplis kelkáposzta főzelék

Igaz, hogy a kelkáposzta elég megosztó zöldség, de egy lágy főzelékként elkészítve kevesen tudnak ellenállni neki. Laktató, mégis gyors és olcsó recept, ami a maga egyszerűségében tökéletes ebéd a sűrű hétköznapokon.

Hozzávalók


egy közepes fej káposzta
30 dkg burgonya
egy közepes fej vöröshagyma
fél mk. őrölt kömény vagy majoránna
2 gerezd fokhagyma
Só és bors ízlés szerint
5 dkg liszt
1 dl tejföl
2 ek. olaj vagy 3 dkg zsír

Elkészítés:


A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát a meghámozott, kockára vágott krumplival együtt, majoránnával vagy köménnyel ízesítve annyi sós vízben főzzük meg, hogy szépen ellepje. Fűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon vagy zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, ezt felengedjük egy kevés vízzel, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ezután néhány percig forraljuk még. Végül tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések