Igaz, hogy a kelkáposzta elég megosztó zöldség, de egy lágy főzelékként elkészítve kevesen tudnak ellenállni neki. Laktató, mégis gyors és olcsó recept, ami a maga egyszerűségében tökéletes ebéd a sűrű hétköznapokon.
Hozzávalók
egy közepes fej káposzta
30 dkg burgonya
egy közepes fej vöröshagyma
fél mk. őrölt kömény vagy majoránna
2 gerezd fokhagyma
Só és bors ízlés szerint
5 dkg liszt
1 dl tejföl
2 ek. olaj vagy 3 dkg zsír
Elkészítés:
A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát a meghámozott, kockára vágott krumplival együtt, majoránnával vagy köménnyel ízesítve annyi sós vízben főzzük meg, hogy szépen ellepje. Fűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon vagy zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, ezt felengedjük egy kevés vízzel, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ezután néhány percig forraljuk még. Végül tejföllel tálaljuk.
0 Megjegyzések