A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fásy Ádámot 10 hónap börtönre ítélték

Az őssejt-ügyben hirdettek ítéletet, a mulatós zenész büntetését két évre felfüggesztették, mindemelett 4.440.000 forint pénzmellékbüntetésre kötelezték.
Tavaly májusban hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet az engedély nélküli őssejtkezelések ügyében indult büntetőperben a Fővárosi Ítélőtábla, most hozott újból ítéletet a Fővárosi Törvényszék.

A vád szerint egy ukrán tudós módszere alapján magyar és ukrán orvosok gyógyíthatatlan betegeknek adtak őssejtkezelést, de engedély nélkül. Egy-egy ilyenért több millió forintot is elkértek, a cég alapításában részt vett Pákh Imre és Fásy Ádám is.

A mostani ítélet szerint P. Imre és társai az emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntette mellett többrendbeli csalás bűntettében is bűnös.

A bíróság P. I. I. rendű vádlottat 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 9 millió forint pénzmellékbüntetésre, B. J. V. II. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről, dr. S. I. III. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 1 millió forint pénzmellékbüntetésre, F. Á-t 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 4.440.000 forint pénzmellékbüntetésre, K. N.-t V. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 2 évre kiutasította az ország területéről.

Az őssejtbotrány még 2009-ben robbant ki, amikor több orvost is őrizetbe vettek, mert a nyomozók szerint 2007 óta illegális őssejt-beavatkozásokat végeztek, illetve a kezeléseket végző cég több tagját is megvádolták. A bíróság döntéséről és annak hátteréről itt olvashat bővebben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések