Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ez a legfinomabb házi kenyér! Az év receptje

Ennek a kenyérnek nagyon egyszerű az elkészítése, és az íze össze sem hasonlítható a boltban vásárolt kenyérével.

Hozzávalók:


500 g liszt
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
260 – 270 ml víz (langyos legyen)
1 tasak porélesztő (7 g)
40 g vaj
1 db tojás vagy 1 – 2 evőkanál tej (a kenyér lekenéséhez)

Elkészítés:


Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt. Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.


Formázzuk meg hosszúkás alakúra a kapott tésztát (ebből az adag tésztából 1 db kenyeret kapunk). Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, majd helyezzük rá a kenyeret.


Takarjuk le egy tiszta konyharuhával ,és tegyük meleg helyre kelni kb. 50 percig.

Amikor megkelt, vagdossuk be a kenyeret egy éles késsel, majd kenjük le a felvert tojással vagy tejjel. Tegyük a kenyeret előmelegített sütőbe majd 180 fokon süssük 40 – 45 percet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések