Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Céklás panna cotta mákhabbal - Különleges ünnepi desszert

Céklás panna cotta mákhabbal

Hozzávalók:


1 liter tejszín (minimum 30%)
500 g céklapüré
200 g cukor
8 db lapzselatin
2 csipet őrölt fahéj vagy szegfűszeg

Mákhab hozzávalói:
2 evőkanál darált mák
200 ml habtejszín (édesített)
cukor

Elkészítés:


Egy edényt felhevítünk és beleöntjük a tejszínt. A 180 fokon előre megsütött és lepürésített céklát hozzáadjuk a tejszínhez és együtt felforraljuk. Ez idő alatt fűszerezzük fahéjjal vagy szegfűszeggel és hozzáadjuk a cukrot. A zselatin lapokat áztassuk 10 percre hideg vízbe. Ha felforrt a céklás tejszín, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatint, úgy hogy egy kis edénybe helyezzük, és rákanalazunk egy kevés céklás tejszínt. Elkeverjük és visszaöntjük a lábasba, majd újraforraljuk. Poharakba szedjük, jól lehűtve tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések