Céklás panna cotta mákhabbal
Hozzávalók:
1 liter tejszín (minimum 30%)
500 g céklapüré
200 g cukor
8 db lapzselatin
2 csipet őrölt fahéj vagy szegfűszeg
Mákhab hozzávalói:
2 evőkanál darált mák
200 ml habtejszín (édesített)
cukor
Elkészítés:
Egy edényt felhevítünk és beleöntjük a tejszínt. A 180 fokon előre megsütött és lepürésített céklát hozzáadjuk a tejszínhez és együtt felforraljuk. Ez idő alatt fűszerezzük fahéjjal vagy szegfűszeggel és hozzáadjuk a cukrot. A zselatin lapokat áztassuk 10 percre hideg vízbe. Ha felforrt a céklás tejszín, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatint, úgy hogy egy kis edénybe helyezzük, és rákanalazunk egy kevés céklás tejszínt. Elkeverjük és visszaöntjük a lábasba, majd újraforraljuk. Poharakba szedjük, jól lehűtve tálaljuk.
0 Megjegyzések