A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszelig szaladnak a Liberálisok – Guy Verhofstadthoz fordulnak az ÁSZ-büntetés miatt

A Magyar Liberális Párt Guy Verhofstadthoz, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjéhez fordul, miután állításuk szerint az Állami Számvevőszék jogtalanul szabott ki több mint tízmillió forintos büntetést a pártra. Hozzáteszik, az ÁSZ a Fidesz megrendelésére járt el, amikor több ellenzéki párthoz hasonlóan a Magyar Liberális Pártnál is tiltott pártfinanszírozást állapított meg.
Az Állami Számvevőszék a legutóbbi ellenőrzés során nem talált semmi kivetnivalót a könyvelésünkben, hiszen a Magyar Liberális Párt minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el – írják a Liberálisok közleményükben. Hozzátették, most ugyanazért a gazdálkodásért büntetnék a Liberálisokat több mint tízmillió forinttal, hogy ellehetetlenítsék a párt működését.

A súlyos bírsággal nem csak a Liberálisok, de az összes ellenzéki párt indulása is veszélybe kerül a 2018-as választásokon – állítja  a párt. A Magyar Liberális Párt ezért nem csak az Állami Számvevőszék elnökéhez, Domonkos Lászlóhoz fordul panasszal, de levelet ír Guy Verhofstadtnak is.
Arra kérjük a többi ellenzéki pártot, hogy hasonlóképpen járjanak el a nemzetközi partnereiknél, jelezzék jogtalan büntetésüket az európai pártcsaládjuk felé
- írják, hozzátéve, céljuk, hogy az Európai Unió vezetői is értesüljenek arról, hogy az Orbán-kormány hogyan lehetetlenítené el az ellenzéki pártok működését, illetve indulását a választáson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések