Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Borjúpecsenye bazsalikommal fűszerezett vajjal

Hozzávalók:


(4 személyre)
80 dkg borjú­-fehérpecsenye
10 dkg vaj
1 cs. friss bazsalikom
1 kg koktélparadicsom
só, bors
olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:


A borjúhúst 8 szeletre vágjuk, egyenként alufóliára helyezzük, rátesszük a bazsalikomleveleket, majd becsomagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, a fóliából kicsomagoljuk, a bazsalikomot finomra vágjuk, félrerakjuk, majd a húst rövid idő alatt aranybarnára sütjük. Közben a vajat a finomra vágott bazsalikommal és sóval összegyúrjuk, folpackba feltekerve rudat formálunk belőle, majd hűtőbe rakjuk. Tálaláskor a fűszervajat rákarikázzuk a forró húsra, mellé koktélparadicsomot kínálunk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések