A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bizonyítékokat hamisíthatott Juncker!

Nyomoz a luxemburgi hatóság Jean-Claude Juncker ellen, aki feltehetően arra kérte a luxemburgi hatóságokat, hogy bizonyítékokat hamisítsanak – írja a brit Express.
Múlt hétfőn a nyomozóbíró, Eric Shammo vizsgálatot indított arra vonatkozóan, hogy a Juncker és munkatársai hamisítottak-e bizonyítékokat egy 2012-es és 2013-as  parlamenti vizsgálat kapcsán. Jean-Claude Juncker 1995-től 2013-ig volt Luxemburg miniszterelnöke.

Egy titkos telefonbeszélgetés, ami Juncker és Marco Mille, a luxemburgi biztonsági szolgálatok akkori vezetője közötti zajlott bizonyítja, hogy Juncker részt vett a hamisításban.

Mille a telefonbeszélgetésben ezt mondta: “A bizonyítékok meghamisítása a parlament, az igazságszolgáltatás és végső soron a nyilvánosság szándékos megtévesztése és elfogadhatatlan támadás a jogállamiság ellen” – célozva ezzel arra, hogy nem teljesíti Juncker azon kérését, hogy hivatala bizonyítékokat hamisítson.

Juncker azt állítja, hogy nem emlékszik a hírszerző főnökével folytatott beszélgetésre.

Jean-Claude Juncker volt az Európai Unió leghosszabb hivatalban lévő kormányfője 1995 és 2013 között Luxemburgban.

Végül kénytelen volt lemondani mert 2012-ben parlamenti vizsgálat indult ellene és a koalíciós partnerek kiléptek a kormányából. Ezután lett az Európai Unió feje, Merkel nyomására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések