Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legkönnyebb oreós torta, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod

Nagyon könnyű és finom sajttorta recept, amit mindenki imádni fog.

Hozzávalók:


25 oreo keksz (meg ha szeretnéd, még néhány a díszítéshez)
75 g vaj
500 g krémsajt
500 g habtejszín
2 teáskanál zselatinpor
80 g cukor

Elkészítés:


Az oreókat válaszd szét. Egy lábasba menjen a szilárd része, egy másikba pedig a krém. A kekszeket először törd darabokra kézzel, majd vesd be a botmixert is. Amikor az egész por állagú, vedd ki belőle az 1/3-át és tedd félre. A lábasban maradt részhez add hozzá a szobahőmérsékleten megolvadt vajat és a botmixer segítségével alaposan dolgozd össze. Egy szétnyitható tortaforma alját kanállal borítsd be a vajas kekszmasszával, majd rakd be a hűtőbe. Ez lesz a tortád alapja. A másik serpenyőben keverd össze a krémet, a tejszínt, a krémsajtot, a zselatint és a cukrot. Folyamatos kavargatás közben melegítsd alacsony hőfokon. Ha egy szép, egyállagú krémet kaptál, öntsd a tortaformába és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap szitáld a tetejére a megmaradt kekszmorzsát és díszítsd oreó darabokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések