Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Túrós batyum – Kalácsot, brióst, kakaós csigát stb ezzel a tésztával szoktam készíteni

Nagyon finom puha tészta szokott lenni, csak úgy eteti magát! Kakaós kalácsot, diós mákos brióst, annyi féle mindent lehet készíteni belőle!
Hozzávalók

a ledagasztáshoz:
Fél kg liszt,
kb fél l tej,
1 élesztő (5 grammos),
1 egész tojás,
1 cs vaniliás cukor,
10 dkg ráma ,

töltelékhez: 
0,5 kg túró tojással cukorral, vaníliás cukorral kevés búzadarával összekavarva (mazsolát is lehet bele aki szereti)

Elkészítés

Az élesztőt csomómentesen elkeverjük kb 1 dl langyos tejben egy kicsi cukorral, majd liszt hozzáadásával tejföl sűrűségű kovászt készítünk. A tészta többi hozzávalóit hozzáadjuk, majd a végén ledagasztod olvasztott margarinnal szép sima tészta legyen hólyagokat verjen és elváljon az edény szélétől akkor van kész. Liszttel leszórni betakarni és meleg helyen duplájára keleszteni. Amikor a tepsibe beleteszem őket kicsit szoktam várni nem egyből sütöm.

Nekem sima gázsütőm van először nagy lángon amíg szépen feljönnek (nekem majd kimásznak akkorák ) utána közepes lángon egy kb. 20 perc alatt kész. Én ebből kb 9 db-ot szoktam sütni, de azok hatalmasra sülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések