Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tudta? Ezért kell megmosni a csomagolt zöldséget

Praktikus és sok időt megspórolhatunk vele: a feldarabolt, hűtött gyümölcs és zöldség – ám a zacskóban a vitaminok mellett kórokozók is lehetnek, írja a bild.de.
A felaprított gyümölcs és zöldség általában a könnyen romló élelmiszerek közé tartozik. Ha a saláta vagy a káposzta külső levelei épek, akkor természetes módon védik a kórokozóktól. Ám ez a védelem megszűnik, ha a leveleket felaprítják. A vágások mentén kifolyik a sejtekből a nedvesség, amely vonzza a csírákat, bacilusokat, és rendkívül gyorsan el is szaporodhatnak.

A zacskóba már a darabolás során is kerülhetnek például penészgombák. A lezárt műanyag-csomagolás párás levegője pedig ideális a mikroorganizmusok számára.

Várandósoknak és érzékeny gyomrúaknak, illetve olyanoknak, akiknek gyenge az immunrendszerük ezért nem ajánlatos előre feldarabolt, csomagolt gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, tanácsolja Margret Morlo a Német Táplálkozástudományi és Dietetikus Szövetség (VFED) munkatársa - írja a Bild.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések