Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes-tárkonyos csirke raguleves – Nekünk is kedvenc ez a leves

Gyorsan megvan, laktató, finom, egy szó mint száz ez egy csodás leves! Szeretem! 

Hozzávalók


50 dkg csirkemell
1 szál zöldség
3 szál sárgarépa
1 zeller gumó
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
15-20 dkg zöldborsó
2dl tejszín
1 teáskanál mustár
3 teáskanál tárkony
2 evőkanál liszt
1 húsleves kocka
Só, bors, vegata

Elkészítés


Hagymát felaprítjuk és a vajon meg pároljuk, zöldségeket a tetszés szerint feldaraboljuk és a borsó kivételével mindet a hagymához adjuk. A csirkét ugyan csak felkockázzuk és a zöldséghez adom fehéredésig kevergetem. Fel öntöm kb másfél liter vízzel hozzá adom a fűszereket, leves kockát. Ha már a zöldségek félig megfőttek hozzá adom a zöldborsót is és készre főzöm. Ízlés szerint sózom, borsózom. Közben a tejszínből mustárból és lisztből habarást készítek. A levesből 1 merőkanállal a habaráshoz adva hőkiegyenlítést végzek és folyamatos keverés mellett a leveshez öntöm. Egyet forralok rajta és kész. Citrom karikával találom. Aki szereti tehet bele gombát is a borsóval egy időben. Tejszín híján tejföllel is elkészíthető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések