Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szűzpecsenye (a sertés vesepecsenyéje) – káprázatos főétel! Mind a tíz ujjad megnyalod utána!

A szűzpecsenye mindenki által kedvelt finomság! Képtelenség betelni vele, mert páratlanul finom!

Hozzávalók


2 db szűzpecsenye,
5 dkg liszt,
1/2 kávéskanálnyi édes fűszerpaprika,
1-1,5 dkg só,
15 dkg zsír.

Elkészítés


A folyó víz alatt megmosott húsról leszedjük a hártyát. A húst kicsavart vizes ruhába göngyöljük és minden oldalára forgatva, húsverővel jól megveregetjük. Olajjal, mustárral megkenegetjük, megpaprikázzuk, 1- 2 órán át pihentetjük. Ekkor megsózzuk, lisztbe forgatjuk és forró zsírban, erős tűzön, lapáttal forgatva, hirtelen megsütjük. A zsírból kivéve, lefedve, melegen tartjuk. A felesleges zsírt leszűrjük. A lábasba fél kávéskanálnyi lisztet teszünk, áthevítjük, 1-2 kanálnyi vízzel felöntve átforraljuk, megsózzuk. A húst felszeleteljük, tálra tesszük, a mártást megszűrve a hús alá öntjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések