Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Noszvaji túrós lepény, nincs is ennél könnyebb, puhább túrós finomság!

A vastag töltelék ellenállhatatlan,élmény minden falat! Mindig nagyon kelendő ez a fenséges csoda!

Hozzávalók (10 adag):


40 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 dl tej,
40 dkg kristálycukor,
40 dkg tejföl,
1 kg tehéntúró,
1 kg burgonya,
10 dkg zsír.

Elkészítés


A lisztet a zsírral összemorzsoljuk. Közben az élesztőt a tejben megfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a 2 dkg sót, a tejes élesztőt és kelt tésztát készítünk. A tésztát melegre tesszük. Ha megkelt, a kizsírozott tepsi alján elnyújtjuk. A krumplit közben megfőzzük. Ha kész, megtörjük, összedolgozzuk a tehéntúróval, a cukorral és a tejföllel. Rátesszük a tészta tetejére, finomra vágott zöldkaprot szórunk rá és sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés küldése

2 Megjegyzések

Unknown üzenete…
Nekem kissé szétesett, nehezen szeletelhető lett, úgy gondolom, kifelejtették belőle a tojást... Citrom levét és mazsolát tettem bele, az íze jó lett de nem gusztusos.
Unknown üzenete…
Fentebb látszik az észrevételem.