A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németországban a kiskorú migránsok fele hazudik életkoráról

Sajtóértesülések szerint a Németországban tartózkodó, magukat kiskorúnak valló migránsok közül minden második hazudik az életkoráról.
Saad Alsaud 14 évesnek mondja magát és egy svédországi általános iskolába jár. Itt épp egy futóversenyen vesz részt osztály- és iskolatársaival.

Összesen 55 890 olyan kiskorú migránst tartanak nyilván, aki kíséret nélkül érkezett Németországba. A Szövetségi Családügyi Minisztérium szerint közülük 24 116-an már átlépték a nagykorúság határát, azaz elmúltak 18 évesek. Tehát a kiskorú migránsoknak nagyjából a fele felnőttnek számítana jogilag – írja a Junge Freiheit a Die Welt értesüléseire hivatkozva.

A legtöbb fiú 5-8 évvel idősebb, mint amennyinek vallja magát


A lap egy szociális munkást idéz, aki szerint körülbelül a fiúk fele kiskorú csupán, lehet, hogy csak harmaduk, de “ezt sosem ismernék be”.

A migránsok azért hazudnak a korukról, mert kísérő nélküli kiskorúként jobb ellátást kapnak felnőtt társaiknál: jobb lakhatási feltételeket biztosítanak számukra és a deportálástól sem kell tartaniuk. A fiatal migránsok gyakran megsemmisítik hivatalos irataikat annak érdekében, hogy ne derüljön ki a valós életkoruk.

A migránsok hazudozása rengetegbe kerül a német államnak: a fiatalkorú migránsok elszállásolása a Német Városok és Önkormányzatok Egyesülete adati alapján évente 2,7 milliárd eurót emészt fel. Ebből kiszámolható, hogy egyetlen fiatalkorú migráns elszállásolása 4000 euróba kerül havonta.

Kormeghatározás


Érdekes módon a német hatóságok nem szoktak kormeghatározást végezni a migránsokon, pedig erre többféle lehetőségük is lenne. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a röntgenes és más módszerek rendkívül pontatlanok. Jelenleg nem létezik olyan vizsgálat, amelynek eredményességéről tudományos konszenzus lenne. A vizsgálatok hibahatára átlagosan 1-3 év, azaz ennyit tévedhetnek.

Épp emiatt a vizsgálat elvégzése bírói engedélyeztetéshez kötött. Létezik azonban egy ultrahang-szkenner, amely lényegesen pontosabb adatokat tudna biztosítani, azonban ennek használata még nem túl elterjedt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések