Ez egy olyan alapdarab, melyet minden szakácsnőnek ismernie kell. Ha tudsz csokoládés piskótát sütni, akkor már könnyen bevállalhatsz egy születésnapi partit is. Miután az alap elkészült, azzal kened, és díszíted, amivel csak akarod.
Hozzávalók:
* 6 tojás
* 1 csipet só
* 6 evőkanál cukor
* 6 evőkanál liszt
* 3 evőkanál kakaó
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 evőkanál vaj
* vanília
Elkészítés:
1. Válasszuk külön a tojások fehérjét.
2. Adjunk hozzá egy csipet sót, és kis sebességen verjünk belőle kemény habot.
3. A tojások sárgáját egy másik edényben verjük fel, majd, amikor kezd világos sárga lenni, adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, és verjük habosra.
4. Ezután keverjük el a tojásfehérje habbal.
5. A liszthez adjuk hozzá a vaníliát, a sütőport, 2,5-3 evőkanál kakaót, majd ezt a keveréket szitáljuk a tojásos keverékre.
6. Óvatosan keverjük össze egy szilikon lapáttal, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
7. Olvasszuk fel a vajat a mikróban.
8. Óvatosan keverjük hozzá ezt is a masszához, majd öntsünk egy 24 centiméter átmérőjű kivajazott, kilisztezett sütőformába.
9. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig.
10. Miután megsült, vegyük ki a formából, hagyjuk 1-2 órát hűlni, és csak azután vágjuk fel.
0 Megjegyzések